Bílá čokoláda

Určitě si pamatujete na náš recept na GAPS čokoládu, byl to tehdy celkem hit a u nás doma tedy pořád je. I v naší tištěné kuchařce je tento základní recept použit několikrát. Na stránkách máme recept i na mléčnou čokoládu, i ta je výborná.

No ale já prostě stále musím něco vymýšlet a tak jsem se tentokrát pustila do čokolády bílé. Už jsem ji párkrát použila v receptech na dorty a polevy a protože je to opravdová lahůdka, tak tady je recept i samotný.

V poslední době máme neustále zásobu v mrazáku, je to totiž ideální pokud máte chuť na něco sladkého, ono to totiž sladké téměř není, ale krásně to zažene ty myšlenky a tak trochu ošidí chuťové buňky.

No uvidíte, jen upozorňuji, že je to návykové :-)))

Potřebujete:

  • 100 gramů kakaového másla
  • 1 hrnek kešú ořechů, předem namočených ve slané vodě (návod jak namáčet ořechy zde)
  • 1 lžička medu
  • ½ hrnku kokosového oleje, tekutého
  • Šťávu z půlky limety

V malém kastrůlku rozehřejte kakaové máslo, med a kokosový olej.

Nenechte přivést v žádném případě k varu, jen na mírné teplotě nechte pomalinku rozpustit.

Předem namočené kešú slijte, dejte do mixéru a přidejte šťávu z limety, rozpuštěné kakaové máslo, med a kokosový olej. Nechte pořádně rozmixovat do hladké kaše.

Nalijte do formiček na led, malých formiček na muffiny nebo jen tak do skleněné misky. A dejte ztuhnout do mrazáku.

 

Můžete ozdobit malinami, borůvkami nebo jiným ovocem.

Jana
Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka