Hořká čokoláda

Určitě si pamatujete recept na čokoládu, kterou jsme uvedli vloni.

Letos jsem se rozhodla, že na pečení mi bude asi víc chutnat čokoláda hořká. A taky je vhodná pro lidi, co ještě nemůžou kokosové mléko.

Čokoládu jsem použila na plnění vánočních sušenek, můžete ji použít ale také třeba na linecké, když je chcete z půlky namočit v čokoládě. Je ale výborná i samotná.

Potřebujete jen silikonové formičky na čokoládu a 5 minut času.

Suroviny:

  • 1 hrníček syrového, neslazeného kakaa
  • ½ hrníčku kokosového oleje v tekuté formě
  • 2 lžíce medu
  • 1 vanilkový lusk (nemusí být, pokud nemáte)

Příprava je opravdu velice jednoduchá. Do mixéru dejte olej, kakao a med. Vanilku, pokud budete používat, a pořádně rozmixujte, ať vám vznikne tekutá čokoláda.

To je vše. V této formě použijte na zdobení. To co vám zbyde, nalijte do misky nebo formiček na čokoládu a dejte na pár hodin do mrazáku. Až bude čokoláda tuhá, skladujte v lednici.

Jana
Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka