Agar agar (vyrábí se z červených mořských řas, které obsahují velké množství polysacharidů)
Agávový syrup (hlavním uhlovodanem je složitá forma fruktózy)
Aloe Vera (v některých případech povoleno)
Amarant (náhražka obilí, obsahuje škrob)
Arrowroot (škrobová mouka)
Artyčok, Jeruzalémský
Aspartam (umělé náhradní sladidlo, karcinogen)
Astragalus (obsahuje polysacharidy)
Bavlníkové semeno
Bhindi nebo okra
Bob
Brambory bílé
Brambory sladké
Brandy
Bulgur
Carob (plod rohovníku)
Cereálie (včetně veškerých snídaňových)
Cizrna
CMC zahušťovadlo, E 466
Cukr nebo sacharóza jakéhokoliv druhu
Čaj, instantní
Čekanka, kořen (obsahuje vysoké množství oligosacharidů)
Dextróza v komerčních produktech
Dýně, hořká
Džem
Fazole Black-eye
Fazole Canellini
Fazole Fava (obsahuji látku, u které ani namáčením, klíčením či fermentací nedojde k neutralizaci a která může způsobit život ohrožující chudokrevnost u osob, které jsou k ní dědičně náchylne)
Fazole máslové
Fazole Mungo
Fazole v konzervě
Fazolová mouka a klíčky
FOS (oligosacharidy)
Fruktóza (extrahovaná z kukuřice nebo s přímesí ostatních trisacharidů)
Chlorela (nedoporučuje se, neboť zánětlivá onemocnění střev se týkají imunitního systému, který chlorela může ještě více zatížit)
Jablečný mošt (většinou má během přípravy přidaný cukr)
Jam, hlíznatá rostlina
Javorový sirup
Ječmen
Ječné kroupy
Jogurt, komerční
Karagenan (extrakt z červených mořských řas, obsahuje vysoké množství polysacharidů)
Kaštan a kaštanová mouka
Káva, instantní a kávové náhražky
Kečup, komerční
Klobásy, komerční
Kopřivy (dráždí žaludek, nadýmají)
Krůtí sekaná
Kukučičný sirup
Kukuřice
Kukuřičný škrob
Kus-kus
Kvásek (obsahuje pivní kvasinky)
Laktóza, mléčný cukr
Likéry
Limonády
Lopuchový kořen (obsahuje oligosacharidy a mucilage)
Margaríny a máslové náhražky
Maso, nakládané, uzené a naložené v soli
Melasa
Mladý ječmen
Mléko acidofilní
Mléko sušené
Mléko ze všech zvířat, sojové, rýžové, konzervované kokosové
Mořská řasa (obsahuje vysoké množství polysachardidů)
Mouka z obilí
Obilí
Ocet, sladký vinný (většina má přidaný cukr)
Oleje na vaření
Ořechy, slané, pražené, obalované
Oves
Ovoce v konzervách
Ovocné šťávy
Párky
Pastiňák (někteří GAPS pacienti ho tolerují bez problémů)
Pektin (polysacharid)
Pivo
Podmáslí
Pohanka
Pomazánkové máslo, Philadephia
Postum (náhražka kávy)
Prášek do pečiva a ostatní kypřící prášky (zažívací soda může byt použita pro specifické léčebné účely)
Proso
Pšenice
Pšenice, klíčky
Pšeničná krupice
Quinoa (obsahuje z 60% škrob)
Ryby konzervované, uzené, ve slaném nálevu, obalované a konzervované v omáčkách
Rýže
Ságo (škrobová moučka)
Sacharin
Sherry
Smetana (obsahuje laktózu)
Spirulina (nedoporučuje se, neboť zánětlivá onemocnění střev se týkají imunitního systému, který Spirulina může ještě více zatížit)
Sója
Sýr Cottage, měkký
Sýr Feta
Sýr Gjetost
Sýr Gruyere
Sýr Chevre
Sýr Mozzarella
Sýr Neufchatel
Sýr Primost
Sýr Ricotta
Syrovátka, v prášku
Sýry mazací
Škrob
Špalda
Tapioca (škrob)
Těstoviny
Tritikále (obilovina, vzniklá křížením žita a pšenice)