Bílá čokoláda
Určitě si pamatujete na náš recept na GAPS čokoládu, byl to tehdy celkem hit a u nás doma tedy pořád je. I v naší tištěné kuchařce je tento základní recept použit několikrát. Na stránkách máme recept i na mléčnou čokoládu, i ta je výborná.
No ale já prostě stále musím něco vymýšlet a tak jsem se tentokrát pustila do čokolády bílé. Už jsem ji párkrát použila v receptech na dorty a polevy a protože je to opravdová lahůdka, tak tady je recept i samotný.
V poslední době máme neustále zásobu v mrazáku, je to totiž ideální pokud máte chuť na něco sladkého, ono to totiž sladké téměř není, ale krásně to zažene ty myšlenky a tak trochu ošidí chuťové buňky.
No uvidíte, jen upozorňuji, že je to návykové :-)))
Potřebujete:
- 100 gramů kakaového másla
- 1 hrnek kešú ořechů, předem namočených ve slané vodě (návod jak namáčet ořechy zde)
- 1 lžička medu
- ½ hrnku kokosového oleje, tekutého
- Šťávu z půlky limety
V malém kastrůlku rozehřejte kakaové máslo, med a kokosový olej.
Nenechte přivést v žádném případě k varu, jen na mírné teplotě nechte pomalinku rozpustit.
Předem namočené kešú slijte, dejte do mixéru a přidejte šťávu z limety, rozpuštěné kakaové máslo, med a kokosový olej. Nechte pořádně rozmixovat do hladké kaše.
Nalijte do formiček na led, malých formiček na muffiny nebo jen tak do skleněné misky. A dejte ztuhnout do mrazáku.
Můžete ozdobit malinami, borůvkami nebo jiným ovocem.
výborné 🙂
Dobrý den, dnes se na čokoládu chystám 🙂 Můžu se zeptat, jak dlouho zhruba vydrží při skladování v lednici? Nebo má zůstat v mrazáku až do okamžiku konzumace? Děkuji moc.
V mrazáku vám vydrží týden,dva. V lednici tak týden. Pokud ji tedy do té doby nesníte:)