DEN 27: Stále ve čtvrté fázi

Vypadá to, že teď už nebudu psát deníček úvodní dietou každý den. V podstatě se teď nic nového dít chvíli nebude. Budu pomalu zkoušet čerstvě vymačkané zeleninové džusy a když udělám nějaký pokrok, tak o tom určitě napíši. Zatím pomalu pracuji na kefíru a dnes jsem si poprvé dala hodně slabý černý čaj se zázvorem. Jinak můj jídelníček se pořád skládá z vařené nebo dušené zeleniny (většinou to je mrkev, pórek, cibule, brokolice nebo květák), kuřecího nebo hovězího vývaru a vařeného, dušeného nebo pečeného masa. Jako svačinku si během dne dávám většinou guacamole nebo jogurt. A párkrát jsem si také udělala dýňové nebo avokádové lívanečky.

Pravidelně pokračuji v detoxikačních koupelích, po kterých se mi krásně usíná a beru Joalis kapičky na detoxikaci organismu. Sice už žádný detox nepociťuji (na začátku úvodní diety mě pořád bolely nohy), ale určitě mám toxinů v těle ještě dost… 😀 S BioKultem zůstávám zatím pořád na 4 tobolkách denně. Spíš se snažim navyšovat množství probiotik pomocí kefíru a jogurtů.

Zvláštní je, že ikdyž už jsem ve čtvrté fázi 11 dní a můj jídelníček je pořád dost omezený, tak se zrovna dvakrát nikam nehrnu. Těším se na syrovou salátovou okurku, která mě čeká v páte fázi, ale ještě cítím, že na to nejsem úplně připravená. Nejdřív musím zapracovat na těch džusech. Jestli to s nimi půjde hodně pomalu tak si asi nakonec zkusím upéct něco co je povolené na čtvrté fázi. Zatím ale nemám potřebu.

Co se týká kysaného zelí, tak toho se pořád bojím. Ale naložili jsme si do syrovátky červenou řepu, že si uděláme řepný kvas. Tak uvidíme jestli zvládnu aspoň ten. Ikdyž potom jak jsem reagovala na džus z čerstvě vymačkané mrkve a červené řepy, tak nevim nevim…

Jinak jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o tabulku, kterou si na úvodní dietě vyplňuji. Třeba se vám bude také hodit 😉

Tabulka úvodní diety (xlsx)

Řepný kvas

Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz