Čokoláda s ořechy, kokosem a mořskou solí
Jak už to tak bývá, při vánočním pečení mi sem tam zbyla nějaká ta surovina, jako je domácí čokoláda, mleté ořechy atd. Většinou si suroviny uchovávám na pozdější recepty, ale tentokrát jsem dostala chuť na něco dobrého, ne tak sladkého a chuťově zajímavého.
Tato dobrota se bude ideálně hodit na dnešní Silvestrovský večer, k dobré sklence vína.
Myslím, že jako náš poslední recept pro rok 2015 je toto úplně ideální.
Potřebujete:
- 1 hrníček předem aktivovaných mandlí – návod najdete zde
- 1 hrst na drobno nasekaných vlašských ořechů
- ⅓ hrníčku neslazeného, strouhaného kokosu
- Mořská sůl dle chuti, já jsem použila na jednu porci asi ½ čajové lžičky
- 1 porci hořké čokolády – recept zde
Podle postupu vyrobte čokoládu, já jsem zde použila jen lžičku medu, aby vynikla hořká chuť.
Přidejte sůl, nadrobno nasekané vlašské ořechy a kokos a řádně promíchejte.
Připravené mandle namočte v čokoládě, dejte je na pečící papír a nechte je v lednici, případně v mrazáku vychladnout, aby čokoláda ztuhla.
Pokud máte formičky na čokoládu, můžete do nich čokoládu nalít a nechat ji opět ztuhnout v lednici.
Recept můžete jednoduše obměňovat, v čokoládě se dají namočit různé druhy ořechů a ovoce. Zde je úžasný kontrast sladké čokolády a mořské soli.
Šťastný Nový rok a veselé mlsání.