Rajská polévka
Kdo mě dobře zná, tak ví, že jsem s chutí k jídlu neměla nikdy problémy. Již odmalička jsem jedla všechno a byla jsem vděčný strávník. Moje mamka má několik historek o tom, jak mě musela hlídat, abych toho nesnědla až moc, byla jsem schopná sníst všechno, co jsem viděla. Jediné jídlo, které mi nechutnalo, byla rajská polévka. Z nějakého důvodu jsem ji nemohla ani cítit. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy jsme si začali dělat domácí rajčatové pyré podle Janina receptu. A tady máte recept na rajskou polévku, která to u mě naprosto vyhrála!
Ingredience:
- 1 střední cibule
- 1 větší mrkev
- 8 stroužků česneku
- Rajčatové pyré z 6 větších rajčat (recept na domácí rajčatové pyré naleznete zde)
- 4 hrnky kuřecího vývaru
- Hovězí lůj
- Tymián
- Sůl
- Bobkový list
Ve středně velkém hrnci rozpusťte hovězí lůj a osmahněte na něm do zlatova cibuli. Pak přidejte oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, na proužky nakrájený česnek, podlijte troškou vývaru a duste dokavaď nebude mrkev měkká. Přidejte rajčatové pyré, zbytek vývaru a přiveďte k varu. Směs rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte tymián, bobkový list, sůl a na mírném ohni nechte probublávat přibližně půl hodiny. Před servírováním vyjměte bobkový list. Kdo má rád, tak si může nakapat do polévky trochu citrónové šťávy.