Domácí rajčatové pyré

Domácí rajčatové pyré je vhodné jako základ na omáčky přes maso, do gulášů nebo jako podklad na pizzu.

Suroviny:

  • Rajčata
  • Máslo
  • Mořská sůl
  • Pepř
  • Čerstvá bazalka (na drobno nakrájená)

 Postup:

Rajčata omyjte, nakrájejte na měsíčky a vložte do pečící nádoby. Osolte je, opepřete, posypte čerstvou bazalkou a na povrch dejte na plátky nakrájené máslo. Máslem nešetřete, můžete samozřejmě použít i kokosový olej nebo ghee. Rajčata dejte do trouby a pečte je na 160°C asi 40 minut, dokud nejsou rajčata pěkně měkká. V případě potřeby podlijte trochou vody, aby se rajčata nepřipálila.

Po dopečení vyndejte rajčata z trouby a nechte je chvíli vychladnout. Přendejte je do hlubší nádoby spolu se šťávou a ručním mixérem rozmixujte na pyré. Po vychladnutí skladujte pyré v lednici. Vydrží i týden.

Jana
Written by Jana

Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka