Rajská polévka

Kdo mě dobře zná, tak ví, že jsem s chutí k jídlu neměla nikdy problémy. Již odmalička jsem jedla všechno a byla jsem vděčný strávník. Moje mamka má několik historek o tom, jak mě musela hlídat, abych toho nesnědla až moc, byla jsem schopná sníst všechno, co jsem viděla. Jediné jídlo, které mi nechutnalo, byla rajská polévka. Z nějakého důvodu jsem ji nemohla ani cítit. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy jsme si začali dělat domácí rajčatové pyré podle Janina receptu. A tady máte recept na rajskou polévku, která to u mě naprosto vyhrála!

Ingredience:

  • 1 střední cibule
  • 1 větší mrkev
  • 8 stroužků česneku
  • Rajčatové pyré z 6 větších rajčat (recept na domácí rajčatové pyré naleznete zde)
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • Hovězí lůj
  • Tymián
  • Sůl
  • Bobkový list

Ve středně velkém hrnci rozpusťte hovězí lůj a osmahněte na něm do zlatova cibuli. Pak přidejte oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, na proužky nakrájený česnek, podlijte troškou vývaru a duste dokavaď nebude mrkev měkká. Přidejte rajčatové pyré, zbytek vývaru a přiveďte k varu. Směs rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte tymián, bobkový list, sůl a na mírném ohni nechte probublávat přibližně půl hodiny. Před servírováním vyjměte bobkový list. Kdo má rád, tak si může nakapat do polévky trochu citrónové šťávy.

Žaneta
Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka.