Kachní játra v GAPS trojobalu
Minulý týden jsem dostala chuť na obalované řízky. A protože jsme v lednici měli akorát připraveny kachní játra, napadlo mě zkusit je obalit pomocí kokosové a mandlové mouky. Kokosová mouka je hodně savá a jemná, použila jsem jí tedy místo hladké mouky a místo strouhanky jsem použila čerstvě nasekané mandle. Musím říct, že to dopadlo velmi dobře. Tenhle GAPS trojobal určitě ještě využijeme i na ty řízky 🙂
Ingredience:
- Kachní játra
- 2 vejce
- kokosová mouka
- hrst mandlí
- sůl, pepř
- ghee nebo vepřové sádlo
Postup:
Kachní játra očistíme a nakrájíme na hezké malé řízečky. V mixéru nasekáme hrst mandlí, připravíme si na talíř trochu kokosové mouky a rozšleháme vejce, která osolíme a opepříme. Játrové řízečky klasicky obalujeme nejdřív v kokosové mouce, pak v rozšlehaných vejcích a pak v nasekaných mandlí. Pak osmažíme dozlatova na ghee nebo vepřovém sádle.
Nám nakonec na játrové řízečky pro synka funguje i jen prosté samotné obalení v mandlové mouce. Řízečky ale nesmažíme, pečeme je v troubě. Dáme je na pečicí papír a pokapeme každý kousek trochou přepuštěného másla a pečeme v troubě na 200 °C pod dobu 20 až 25 minut, dle velikosti kousků.