DEN 17: Čtvrtá fáze
A jsem ve čtvrté fázi. Zde bych měla představit olivový olej, čerstvě vymačkané ovocné a zeleninové šťávy a už můžu začít péct z kokosové mouky. S olivovým olejem si myslím, že nebude problém. Se šťávami už to bude horší. Už jen proto, že tady nemáme odšťavňovač. Naštěstí jsem objevila, že kousek od nás dělají čerstvé džusy. Sice stojí dětská porce AU$5, ale co se dá dělat. Koukali jsme se, kolik tady stojí odšťavňovač a ten úplně nejlevnější stál AU$90. To na dva měsíce opravdu nemá smysl. Ve čtvrté fázi bych už také chtěla začít s kefírem. S jogurtem nemám problémy. Zatím pořád zdvojnásobuji množství z předešlého dne, ale myslím, že zítra už si budu moct dát jogurt jak budu chtít.
Co se týká pečení z kokosové mouky, tak hodně lidí, když se dostane do této fáze, tak zvlčí a začne zkoušet různé chleby, muffiny, bábovky apod. My když jsme byli na úvodní dietě poprvé, tak jsme nebyli výjímky. 😀 Za ten rok na GAPSu jsem si ale na pečivo dost odvykla, takže si myslím, že tentokrát to ustojím v klidu. Každopádně sem určitě budu přidávat recepty, když se mi povede upéct něco dobrého.
Jinak Marketacek chtěla vědět, jak velké jím porce. Tak tady je fotka steaku s guacamole, který jsem měla dnes k večeři. 😀 Přiznávám teda, že jsem snědla tak půlku…
Dnešní jídelníček
- Kuřecí vývar s masem a pórkem
- 8 lžiček jogurtu
- 2 dýňové palačinky
- 8 lžiček jogurtu
- Kuřecí vývar s masem a pórkem
- 8 lžiček jogurtu
- Kuřecí prsa a stehýnka s olivovým olejem
- 8 lžiček jogurtu
- Hovězí steak s guacamole
K pití
- Filtrovaná voda s citrónem
Doplňky
Super pokroky! Tak aspoň, že už je jídelníček pestřejší. Škoda, že v ČR je kokosová mouka tak předražená…
JInak já už najela na paleo a snad se brzy dostaví výsledky, když už jsem ho dnes musela zatajit svému konzervativnímu gastroenterologovi, když se mě ptal na stravovací návyky 😀 a Vaše články mě hrozně baví a vyloženě se na GAPS začínám těšit. Díky!!!
To jsem moc ráda, že vás můj GAPS deníček baví a že se začínáte na GAPS těšit! 🙂 A s Paleo držím palce!
Co se týká té kokosové mouky, tak je drahá, ale ono se s ní zase pracuje úplně jinak než s klasickými moukami. Kokosová mouka mnohem víc absorbuje tekutiny, takže se jí musí dávat mnohem méně. Ve výsledku o moc dráž zase nevyjde…