Kešú krém

Kěšú krém je velice rychlá, jednoduchá svačina. Dá se použít jako poleva na dezerty, nebo přidat do smoothie, ale můžete si ho jednoduše dát úplně jen tak samotný.

Je několik verzí jak ho vyrobit, tento je obohacený o kokosové mléko. Je neslazený a chutná výborně. Pokud chcete můžete ho lehce dosladit, třeba trochou medu, ale když do něj přidáte čerstvé maliny a jiné ovoce není to vůbec potřeba.

Potřebujete:

  • 2 hrnky kešú ořechů
  • 1 hrnek vody
  • ⅓ hrnku kokosového plnotučného mléka, nebo smetany
  • 1 lžičku vanilkového extraktu

Nejprve si namočte kešú do připravené vody a nechte 2-3 hodiny namočené. Až budou oříšky krásně měkké, dejte i s  vodou do mixéru a přidejte kokosové mléko, vanilkový extrakt  a vše rozmixujte do hladké kaše. Směs dejte do skleněné nádoby a nechte v lednici vychladnout. Servírujte samotné s čerstvým ovocem nebo třeba jako polevu na chia pudink.

V lednici v uzavřené skleničce vydrží i 3 dny.

Jana
Written by Jana

Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka