Mleté maso se zeleninou

Další velice jednoduchý recept 🙂

Připravovala jsem oběd pro syna, neměla jsem moc času a tak jsem se rozhodla udělat jednu z mých rychlovek. A když jsem měla vše na pánvi, došlo mi, že to tak hezky barevně vypadá, že bych si to mohla zapsat a podělit se. Speciálně teď v průběhu akce na 21 dní bez cukru, je to super inspirace.

Tohle jídlo, se stejným postupem, se dá udělat na mnoho způsobů, obměňovat různé druhy zeleniny, podle toho co zrovna máte doma. A chuťově vás to určitě nikdy neomrzí.

Potřebujete:

  • 300 gramů mletého masa (použila jsem vepřové, ale bude fajn i z hovězího, jehněčího nebo namíchané)
  • 3 stroužky česneku, nakrájeného na drobno
  • ½ hlávky červeného zelí
  • 1 pórek
  • 1 cm čerstvého zázvoru, nakrájeného nebo nastrouhaného na drobno
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • Sůl, pepř,
  • Kokosové aminos, dle chuti
  • 1-2 lžíce tuku (ghee, sádlo, olivový olej)
  • 2 naběračky vývaru

Připravte si pánev a dejte na ni tuk, nechte pomalinku rozehřát a pak přidejte na drobno nakrájený česnek a zázvor, lehce orestujte a přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a přidejte aminos, promíchejte a nechte maso restovat dokud nebude zatažené.

Mezitím si připravte zelí, vykrojte košťál a nakrájejte nebo nastrouhejte, přidejte k masu a promíchejte. Podlijte vývarem pokud je potřeba. Očistěte pórek a nakrájejte na kolečka, přidejte do masa.

Nechte povařit aby zelenina změkla, pokud potřebujete podlijte znovu vývarem. Když už bude maso a zelenina hotová, přidejte špenát a promíchejte. Nechte už jen pár minut povařit a můžete servírovat.

Jana
Written by Jana

Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka