21 dní bez cukru

Originální program připravený na míru všem, kteří se chtějí zbavit  závislosti na cukru a sacharidech a naučit se jíst zdravě a rozmanitě.

Blíží se jaro. S teplejším počasím se budeme pomalu zbavovat jednotlivých vrstev oblečení a pro většinu z nás nastane těžká realita. Rozhodli jsme se proto pro vás připravit program, ve kterém vaše tělo nejen na léto připravíme, ale také ho pročistíme.

Aniž bychom se to uvědomovali, náš organismus je cukry zahlcen. Není také divu, cukry se skrývají i v potravinách, ve kterých by nás je ani nenapadlo hledat. Podle posledních studií se ukázalo, že naším nepřítelem nejsou tuky, ale právě cukry (např. 1, 2). A věděli jste, že závislost na cukru je silnější než závislost na kokainu? (3) Jedno je jisté, cukr nám škodí.

Cukr dodává tělu rychlou energii. Po jeho konzumaci nastane krátkodobá fáze, kdy se cítíte skvěle. Poté se dostaví fáze únavy, kdy si tělo začne říkat o další dávku energie. Zde máte několik klasických příkladů jak poznat, že vám cukr způsobuje problémy:

Neustála únava
Přestože spíte celou noc, nejste schopni ráno vylézt z postele. Během dne jste často unaveni a pociťujete klasický úbytek energie kolem 15 hodiny.

Chuť na sladké
Máte potřebu si dát po každém jídle zákusek. Jíte často pečivo nebo rýži.

Zažívací problémy
Trápí vás nadýmání a po jídle máte pocit plnosti nebo je vám těžko.

Neschopnost se soustředit
Ať děláte co děláte, nemůžete se na nic soustředit.

Vážnější problémy
Časté bolesti hlavy, průjmy, zácpa, pálení žáhy a jiné.

Co můžete během cukrového detoxu očekávat?
  • Více energie
  • Kvalitnější spánek
  • Lepší soustředění
  • Zlepšení zažívání, případně odeznění některých stávajících problémů
  • Zlepšení pleti
  • Zbavení se neustálé chuti na sladké, budete mít větší kontrolu nad tím co jíte a v jakém množství
  • Může se objevit úbytek na váze
Co nabízíme my?

K dispozici budete mít týdenní ukázkový jídelníček, včetně receptů. Průběžně budeme přidávat tipy na další recepty.

Své problémy, nápady a tipy na recepty budete moci sdílet v soukromé skupině na Facebooku, kde najdete podporu nejen od nás, ale i od ostatních lidí, kteří si budou procházet tím samým co vy.

Program 21 dní bez cukru začíná 21. března 2017. Přihlásit se můžete prostřednictvím komentáře, nebo nám napište na info@zivakultura.cz.

Program je vhodný pro všechny, kdo se chtějí cítit lépe, mít více energie a podpořit svůj imunitní systém. Není vhodný pro těhotné a kojící matky, nebo děti mladší 12 let.
Upozornění: Tento program není GAPS/PALEO

Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. Certifikovaná GAPS, NAET a TČM terapeutka www.janadellplotnarkova.cz | gapscz@gmail.com