Salát do láhve

Taky si někdy říkáte, že by bylo fajn mít s sebou do práce nebo do školy čerstvý salát?

Připravila jsem pro vás takový recept ne-recept jako inspiraci. Pro ušetření času si můžete salát připravit i na několik dní dopředu, nechat ho v lednici a ráno jen vzít a hurá do práce.

Potřebujete:

  • Zavařovací láhev
  • Salát dle chuti, nebo kombinaci která vám chutná
  • Čerstvý špenát
  • Červené nebo bílé zelí
  • Řapíkatý celer
  • Okurku
  • Nastrouhanou mrkev
  • Papriku
  • Rajče
  • Avokádo
  • Vařené vejce

Připravte si sklenici a pořádně ji umyjte a nechte vyschnout nebo do sucha vytřete.

Zeleninu si nakrájejte jak jste zvyklí a postupně dávejte vrstvy do sklenice. Neumačkávejte moc, ať zelenina vydrží čerstvá. Až budete mít sklenici plnou tak ji zavřete a dejte do lednice. Salát vydrží takto připravený 2-3 dny.

Pár technických poznámek. Avokádo si vždycky přidávám až než jdu salát jíst, jinak zhnědne. Stejně tak i dressing, případně maso a vejce. Do sklenice připravuji opravdu jen zeleninu.

Na dresing si pořiďte malou skleničku  a smíchejte olivový olej a lžičku jablečného octa nebo vymačkejte čerstvou citronovou šťávu.

Když budete chtít salát jíst, je lepší si ho vyklopit do misky a vše promíchat.

Nezapomeňte na sůl a pepř.

Tohle je jen to co jsem měla já po ruce  a co vidíte na fotce. Co je na tom nejlepší je, že můžete zeleninu měnit podle toho co máte zrovna k dispozici. Fantazii se určitě meze nekladou. Můžete použít i třeba předem upečenou dýni, červenou řepu přidat ořechy, pečené maso atd.

 

Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. Certifikovaná GAPS, NAET a TČM terapeutka www.janadellplotnarkova.cz | gapscz@gmail.com