Brownies

Receptů na brownies už máme na blogu několik a dlouho jsem žádné nové nezkoušela. Nedávno jsem ale čekala návštěvu a neměla jsem ani červenou řepu, avokádo a nic na moje klasické brownies. Tak jsem musela inprovizovat a vymyslet něco jednoduchého a rychlého. Chtěla sem se vyhnout ořechům, takže jsem použila kokosovou mouku. Když jsem dala těsto péct myslela jsem si, že to nedopadne dobře. Těsto se mi zdálo moc suché , ale stejně jsem to zkusila. Výsledek mě více než překvapil a tak se s vámi musím podělit.

Potřebujete:

  • ½ hrnku kokosové mouky (mínus jednu lžíci)
  • ½ hrnku neslazeného kakaa
  • ¼ hrnku medu
  • ½ hrnku + 2 lžíce másla nebo kokosového oleje, tekuté
  • 3 celá vejce
  • 1 lžíci vanilkového extraktu
  • 1 lžičku jedlé sody

Připravte si formu, zde jsem použila 20×20 cm, vyložte ji pečícím papírem a vymažte tukem.

V misce smíchejte suché suroviny, začněte kokosovou moukou, až odměříte ½ hrnku odeberte jednu lžíci, jinak budou brownies moc suché. Přidejte kakao, jedlou sodu a promíchejte dohromady.

Udělejte si uprostřed suchých surovin malý důlek a do něj klepněte 3 vejce, přidejte kokosový olej nebo máslo a nakonec med a vanilkový extrakt. Vše pořádně promíchejte, vznikne vám dost hutné, až lepivé těsto.

To dejte/nalijte do připravené pečící misky, uhlaďte do rohů a na povrchu a dejte péct do trouby na 160° na 30-35 minut.

Vyndejte z trouby a nechte alespoň 30 minut vychladnout než budete krájet.

Servírujte s čerstvým ovocem.

Jana
Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka