Polévka z grilovaných paprik

Tuto polévku jsem měla v hlavě již delší dobu, ale až dnes jsem se k ní konečně dostala. Posledních 14 dní jsme byly u Jakuba v Polsku a Mie tam v jedné místní restauraci hodně zachutnala rajčatová polévka a pořád na ní chtěla chodit. Tak mě napadlo, že bych tu paprikovou konečně mohla vyzkoušet. Jsem zvědavá, jestli ji bude chutnat.  Když si odmyslím šmrnc, které polévce dodala grilovaná zelenina a výraznou chuť paprik, tak je té rajčatové hodně podobná. 😀

Potřebujete:

  • 1 litr libovolného vývaru (já použila kuřecí)
  • 4 červené papriky
  • 2 středně velké cibule
  • 2 menší rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl

Papriky umyjte, rozkrojte na půl a vyberte z nich semínka. Cibule oloupejte a nakrájejte na měsíčky, rajčata na čtvrtky. Přidejte oloupaný česnek, vše polijte troškou olivového oleje, promíchejte a krátce ogrilujte (5 až 10 minut). Plech se zeleninou nedávejte úplně pod gril, jinak se vám zelenina spálí.

Vývar přiveďte k varu, přidejte do něj ogrilovanou zeleninu a krátce povařte.

Ponorným mixérem polévku rozmixujte. Můžete úplně do hladka na krém, nebo nechte kousky. Záleží co máte raději. Pokud nemáte rádi v polévce šlupičky, které zůstanou po rozmixování z rajčat a paprik, je potřeba po ogrilování z obou stáhnout vrchní slupku. Mě šlupičky nevadí, ale Mie jsem pro jistotu polévku ještě propasírovala.

Polévku dosolte dle chuti a můžete podávat.

 

P.S. Mia snědla celý talíř! 🙂 – Jaká jsou oblíbená jídla vašich dětí?

 

Žaneta
Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka.