Brownies
Receptů na brownies už máme na blogu několik a dlouho jsem žádné nové nezkoušela. Nedávno jsem ale čekala návštěvu a neměla jsem ani červenou řepu, avokádo a nic na moje klasické brownies. Tak jsem musela inprovizovat a vymyslet něco jednoduchého a rychlého. Chtěla sem se vyhnout ořechům, takže jsem použila kokosovou mouku. Když jsem dala těsto péct myslela jsem si, že to nedopadne dobře. Těsto se mi zdálo moc suché , ale stejně jsem to zkusila. Výsledek mě více než překvapil a tak se s vámi musím podělit.
Potřebujete:
- ½ hrnku kokosové mouky (mínus jednu lžíci)
- ½ hrnku neslazeného kakaa
- ¼ hrnku medu
- ½ hrnku + 2 lžíce másla nebo kokosového oleje, tekuté
- 3 celá vejce
- 1 lžíci vanilkového extraktu
- 1 lžičku jedlé sody
Připravte si formu, zde jsem použila 20×20 cm, vyložte ji pečícím papírem a vymažte tukem.
V misce smíchejte suché suroviny, začněte kokosovou moukou, až odměříte ½ hrnku odeberte jednu lžíci, jinak budou brownies moc suché. Přidejte kakao, jedlou sodu a promíchejte dohromady.
Udělejte si uprostřed suchých surovin malý důlek a do něj klepněte 3 vejce, přidejte kokosový olej nebo máslo a nakonec med a vanilkový extrakt. Vše pořádně promíchejte, vznikne vám dost hutné, až lepivé těsto.
To dejte/nalijte do připravené pečící misky, uhlaďte do rohů a na povrchu a dejte péct do trouby na 160° na 30-35 minut.
Vyndejte z trouby a nechte alespoň 30 minut vychladnout než budete krájet.
Servírujte s čerstvým ovocem.
Děkuji za inspiraci, dělala jsem již podruhé a je to dobrota.
Děkuji za recept. Kokosák jsem dala půl na půl s máslem. Medu „přiměřeně“ méně a přidala směs sušeného lesního ovoce.
Korpus se mi akorát dost drobí :-/
Katko tak to mě mrzí, ještě nikdy se mi nedrobil. Měřila ste máslo a kokosový olej v tekuté formě? Je možné že problém je v kombinaci tuků, nikdy sem nezkoušela použít půl na půl, ale vždy jen jeden z nich. Zkuste přište tedy přidat lžíci tuku navíc. Nebo následovat recept tak jak je, je možné že i to ovoce změní konzistenci.