Karbanátky s koprem

Máme tady září a my jsme zpět s našimi recepty. Dnes jsem pro vás připravila karbanátky s čerstvým koprem. Úžasně jednoduchý recept. Příprava mi trvala, i s vytvarováním karbanátků, ani né 10 minut.

Nyní je sezóna, kdy se všude prodává čerstvý kopr. Když jsme žili v Rusku, tak jsme jedli kopr neustále. V restauracích ho dávali do všech tipů polévek, na maso, do zeleninových salátů, na brambory, prostě všude. V Gruzii zase do všeho dávali čerstvý koriandr. Bohužel koriandr je hrozně aromatický a všechno jídlo pak chutnalo stejně.  Nicméně kopr má poměrně jemnou vůni a hodí se téměř ke všemu. Já měla zrovna v plánu dělat karbanátky a vyšlo to skvěle. I Mia se olizovala až za ušima a snědla jich na posezení hned několik. A z toho mám vždycky radost 🙂 Dejte vědět jak chutnaly vám.

Potřebujete:

  • 500 g. mletého masa (já jsem namíchala hovězí a vepřové)
  • 1 lžičku soli
  • větší hrst čerstvého nadrobno nakrájeného kopru
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 vejce
  • pepř. podle chuti

Vše smíchejte, vytvarujte karbanátky a dejte je do zapékací mísy. Pečte odkryté na 180 C cca 25 min. Karbanátky v míse pustí poměrně dost šťávy, takže mísu nemusíte ničím vymazávat, ale jestli chcete, můžete jí vymazat sádlem nebo ghee.

Podávat můžete např. s nakrájenou mrkví, uvařenou na páře a omaštěnou máslem.

Žaneta
Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka.