Karbanátky s koprem
Máme tady září a my jsme zpět s našimi recepty. Dnes jsem pro vás připravila karbanátky s čerstvým koprem. Úžasně jednoduchý recept. Příprava mi trvala, i s vytvarováním karbanátků, ani né 10 minut.
Nyní je sezóna, kdy se všude prodává čerstvý kopr. Když jsme žili v Rusku, tak jsme jedli kopr neustále. V restauracích ho dávali do všech tipů polévek, na maso, do zeleninových salátů, na brambory, prostě všude. V Gruzii zase do všeho dávali čerstvý koriandr. Bohužel koriandr je hrozně aromatický a všechno jídlo pak chutnalo stejně. Nicméně kopr má poměrně jemnou vůni a hodí se téměř ke všemu. Já měla zrovna v plánu dělat karbanátky a vyšlo to skvěle. I Mia se olizovala až za ušima a snědla jich na posezení hned několik. A z toho mám vždycky radost 🙂 Dejte vědět jak chutnaly vám.
Potřebujete:
- 500 g. mletého masa (já jsem namíchala hovězí a vepřové)
- 1 lžičku soli
- větší hrst čerstvého nadrobno nakrájeného kopru
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 vejce
- pepř. podle chuti
Vše smíchejte, vytvarujte karbanátky a dejte je do zapékací mísy. Pečte odkryté na 180 C cca 25 min. Karbanátky v míse pustí poměrně dost šťávy, takže mísu nemusíte ničím vymazávat, ale jestli chcete, můžete jí vymazat sádlem nebo ghee.
Podávat můžete např. s nakrájenou mrkví, uvařenou na páře a omaštěnou máslem.
Moc dobre karbenatky!,kopr doda nevsedni vuni a prichut.,ja jsem pro vice chuti pridala jeste nadrobno nasekanou mrkev a cibuli.vyborne!
Tak to jsem ráda, že chutnaly 🙂