Pečený dýňovo-čokoládový puding

Již čtvrtý týden probíhá na Facebooku akce, kdy představuje fotografie snídaní z připravované elektronické kuchařky GAPS & Paleo snídaně. A jako předchozí týdny, i tento vám dáváme recept na snídani, o kterou byl největší zájem. Tentokrát se nejvíce líbil pečený dýňovo-čokoládový puding.

Potřebujete:

  • 2 vejce
  • 2 hrníčky dýňového pyré (recept najdete zde)
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého sušeného zázvoru
  • 1 hrníček plnotučného kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • Pokud chcete puding trochu sladší, přidejte lžíci medu.

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

Ve vetší míse krátce vyšlehejte vejce a pak postupně přidejte ostatní suroviny, jako poslední dejte mouku. Vše pořádně promíchejte.

Směs nalijte do menší pečící misky, vymazané olejem, nebo do 2 menších mističek. Na povrchu posypejte trochu skořicí nebo kakaem a dejte péct na 45-50 minut.

Nelekejte se, že puding nejde vyklopit, proto je lepší péct v malých miskách, pro lepší servírování. Jezte lžičkou a servírujte s čerstvým ovocem a kysanou smetanou, nebo jogurtem.

Jana
Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka