Pečený dýňovo-čokoládový puding
Již čtvrtý týden probíhá na Facebooku akce, kdy představuje fotografie snídaní z připravované elektronické kuchařky GAPS & Paleo snídaně. A jako předchozí týdny, i tento vám dáváme recept na snídani, o kterou byl největší zájem. Tentokrát se nejvíce líbil pečený dýňovo-čokoládový puding.
Potřebujete:
- 2 vejce
- 2 hrníčky dýňového pyré (recept najdete zde)
- špetka soli
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého sušeného zázvoru
- 1 hrníček plnotučného kokosového mléka
- 2 lžíce kokosové mouky
- 2 lžíce nepraženého kakaa
- Pokud chcete puding trochu sladší, přidejte lžíci medu.
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Ve vetší míse krátce vyšlehejte vejce a pak postupně přidejte ostatní suroviny, jako poslední dejte mouku. Vše pořádně promíchejte.
Směs nalijte do menší pečící misky, vymazané olejem, nebo do 2 menších mističek. Na povrchu posypejte trochu skořicí nebo kakaem a dejte péct na 45-50 minut.
Nelekejte se, že puding nejde vyklopit, proto je lepší péct v malých miskách, pro lepší servírování. Jezte lžičkou a servírujte s čerstvým ovocem a kysanou smetanou, nebo jogurtem.