GAPS sladkosti: Kombuchové želé

Pokud máte rádi kombuchu, tak vám určitě zachutná i kombuchové želé, které vám nejenže zažene chuť na sladké, ale zároveň bude i prospěšné pro váš zažívací systém.

Kombuchové želé se dělá jen ze dvou ingrediencí – kombuchy a želatiny. Kombucha je fermentovaný čaj, který napomáhá detoxikaci organismu a pomáhá pročistit játra. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B6, B12 , kyselinu listovou, antioxidanty, přírodní kyseliny a obrovské množství probiotické kultury (Bacillus coagulans GBI-30 6086 a S. Boulardii). Želatina reguluje produkci žaludečních šťáv, podporuje klouby, chrupavky a zaceluje děravá střeva.

Ingredience:

  • 2 hrnky kombuchy (470 ml.)
  • 3 lžíce želatiny

V jednom hrnku kombuchy rozpustíte na mírném ohni želatinu. (Nezahřívejte kombuchu moc, aby v ní probiotické kultury přežily. I na mírném ohni se želatina rozpustí během pár minut.) Až bude želatina rozpuštěná přelijete směs do misky a zchladíte zbylou kombuchou. Promícháte, rozlijete do formiček a dáte zchladit do lednice.

S želatinou můžete experimentovat a dávat jí více či méně. Záleží jaká tuhost vám vyhovuje. Čím více jí budete mít, tím lépe pro vaše děravá střeva. 😉
* Kombucha je povolená až na plné dietě GAPS

Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz