DEN 19: Hovězí vývar bez octa

Tak se budu muset učit zase jogurt. Dnes jsem si totiž dala náš domácí a žaludek se mi trošku začal bouřit. Asi měl víc probiotické kultury než ten kupovaný, který jsem jedla předtím. (Což mě teda nepřekvapuje.) Co se dá dělat. Ale aspoň už zase můžu hovězí vývar. Sehnali jsme tady konečně zdroj bio hovězího masa, včetně morkových kostí a žeber na polévku. Napadlo mě, jestli mi v tom předchozím hovězím vývaru nevadil jablečný ocet. Teď jsme totiž vařili vývar z hovězího i pro Miu a dali jsme tam jen maso a trošku soli a byl krásně jemňoučký…

Základ na vývar

Hovězí vývar s masem

Jinak se dnes nic GAPS zvláštního nedělo. Menzes stálé probíhá ve zvláštním tichém módu. A my jsme si dnes zajeli na výlet do místních močálů a moc se nám tam líbilo. 🙂

Dnešní jídelníček

  • Kuřecí vývar s mrkví, pórkem, brokolicí, žloutkem a pažitkou
  • Dýňové palačinky
  • Karbanátky s pórkem a cibulí (ghee)
  • Jogurt
  • Dýňové palačinky
  • Hovězí vývar s masem
  • Kuřecí stehýnka na zázvoru s česnekem

K pití

  • Filtrovaná voda s citrónem
  • Čerstvý zázvorový čaj
  • Čistý hovězí vývar

Doplňky

  • Joalis kapičky na detoxikaci organismu
  • 4x BioKult
  • Olej z tresčích jater
  • Detoxikační koupel (1 hrnek jablečného octa)
Žaneta
Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz