DEN 13: Velikonoční vajíčko

Dnes jsem si do polévky dala celé vejce. Říkala jsem si, že ta reakce na bílek z testu citlivosti, nebyla nijak extrémní a že bych ho v polévce mohla zvládnout. Ukázalo se že jo. Tak paráda, už můžu celá vajíčka. Avokádo zvládám krásně, už sním i polovinu. Myslím, že bych zvládla i celé, ale raději vše přidávám pomalu, nerada bych se zase zastavila. Poslední dny mi je úplně skvěle. Už mě ani nebolí nohy. Možná že ty nejhorší toxiny už jsem z těla dostala… Akorát pořád zápasím s kyselými potravinami. Zkusila jsem si dát dnes špičku nakládané okurky a asi pět minut na to, jsem letěla na záchod. Vím, že kysané zelí je dobré pro lidi co trpí na zácpu. Pravděpodobně to nějak vyprovokuje pohyb střev. Vypadá to, že u mě má stejné účinky cokoliv kyselého. Kysané zelí, nakládaná okurka, voda s jablečným octem. Voda s citrónem mi přitom ale nevadí.

Jogurt zkouším pomaloučku, teď jsem na dvou lžičkách. Ráda bych se brzy dopracovala ke kefíru. Jinak už asi brzy pokročím do čtvrté fáze, kdy se zkouší už ovocné šťávy. To ale nevím moc jak udělám, protože tu nemáme odšťavňovač. A na dva měsíče (pak se vracíme do Prahy) ho nemá smysl kupovat. Ještě to proberu s Janou jestli by mi něco doporučila.

Dnešní jídelníček

  • Květákový mozeček s kuřecím masem
  • Guacamole
  • Dušená kuřecí stehna s pórkem
  • Kousíček nakládané okurky
  • Hovězí vývar s brokolicí, květákem, mrkví, masem a ztraceným vejcem
  • Dvě lžičky jogurtu
  • Dušené hovězí s cibulí a koriandrem

K pití

  • Filtrovaná voda s citrónem

Doplňky

  • 4x BioKult
  • Joalis kapičky na detoxikaci organismu
  • Detoxikační koupel (1 hrnek Epsom soli)
Žaneta
Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz