DEN 5: Výlet a kombucha

Dnes jsme jeli na výlet do městečka Margaret River, kde měli prodávat na trhu čerstvé mléko. Margaret River je od nás 100km daleko, ale co bychom pro Miu neudělali 🙂 Nevěděla jsem, jak to zvládnu s jídlem a tak jsem si pro jistotu vzala s sebou horký vývar. Nakonec ale ani nebyl potřeba. Mlíčko jsme našli!!! koupili všechny jejich zásoby (už měli jen 4 litry) a vyrazili jsme zpátky do Bunbury. Celý výlet jsme tak nakonec zvládli za tři hodiny.

Už bych asi mohla pokročit do třetí fáze, ale ještě pořád jsem nezačala jíst fermentovanou zeleninu a rybu. Gravlax jsme dneska naložili, tak na ten se chystám zítra a na kysané zelí si ještě pořádně netroufám. Zatím se snažím pít šťávu z kysaného zelí před každým jídlem, která pomáhá stimulovat žaludeční šťávy a usnadňuje tak trávení. Stejně tak ale pomáhá např. lžíce jablečného octa ve sklenici vody.

Mám podezření, že mi vadí česnek, tak ten pro jistotu teď vynechávám. Správně by se měl ale dávat čerstvě rozmačkaný do každé porce polévky.

Jinak mi je dobře. Ani bych neřekla, že mám nějaký extrémní hlad a kupodivu nemám ani chutě. V pohodě zvládám to, že Jakub vedle mě jí normální jídlo. Co mě ale trápí jsou nohy, které mě poslední tři dny bolí. Nevím jestli za to může dieta, detox a nebo 9kg Mia. Co jsem ale dneska neodolala, tak to je kombucha. Snažila jsem se zjistit, jestli se na úvodní dietě může, ale nic oficiálního jsem nenašla. Jen, že jí někteří na úvodní pijí. No dala jsem si jednoho loka a uvidíme co to udělá. Říkala jsem si, že by bylo fajn do sebe dostávat probiotika hlavně v podobě kysaného zelí, kefíru a kombuchy než v podobě BioKultu.

Tak jsem se na Facebooku právě dočetla, že s Kombuchou se má začít až po úvodní dietě. Hmmm 🙁

Dnešní jídelníček

  • Jehněčí vývar s brokolicí, mrkví, masem a žloutkem a čerstvou petrželkou
  • Šťáva z kysaného zelí
  • Jehněčí vývar s brokolicí, mrkví, masem a žloutkem a čerstvou petrželkou
  • Šťáva z kysaného zelí
  • Napůl vařené napůl dušené hovězí proužky s mrkví a ghee
  • Šťáva z kysaného zelí
  • Jehněčí vývar s brokolicí, mrkví, masem a žloutkem a čerstvou petrželkou

K pití

  • Filtrovaná voda
  • Čaj z čerstvé máty
  • 1 lok Kombuchy (mňam!)

Doplňky

  •  Askorban sodný 
  • Olej z tresčích jater
  • 4x BioKult
  • Joalis kapičky na detoxikaci organismu
  • Detoxikační koupel (1 hrnek Epsom soli)
Žaneta
Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz