Dušená kuřecí stehýnka v marockém stylu
Posledních pár dní, jsme s Miou zavřené doma a tak se bavíme malováním, vařením a pečením. Kromě donutů, které byly z pohankové mouky a tak vám je sem dávat nebudu, jsme byly nadšené i z tohoto, pro nás trošku neobvyklého, jídla. Bála jsem se, že ho Mia kvůli olivám a citrónové kůře nebude jíst, ale překvapila. Asi bych měla začít zkoušet víc exotických receptů… 🙂
Stehýnka jsme jedli na dvakrát. Jednou jsme si je dali jen tak samotné a po druhé s květákovou kaší. A určitě doporučuji si k tomu kaši udělat. Krásně aromatické chutě zjemní a doplní.
Mňam, jen o nich píši tak bych si je šla znovu uvařit. ♥♥♥
Potřebujete:
- 4 kuřecí stehna
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 2 červené papriky
- 1 citrón
- hrst mandlí
- hrst oliv
- ghee
- sůl
- červenou papriku
- mletý kmín
Mandle zalijte horkou vodou a po 15 minutách je oloupejte. Pokud bude voda stále horká, půjdou vám lépe loupat.
Ve větší pánvi rozehřejte ghee a osmahněte na něm na měsíčky nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaný česnek, nastrouhaný zázvor, kmín a červenou papriku a vše promíchejte.
Kuřecí stehna omyjte, osolte a přidejte do pánve k cibuli a česneku. Počkejte až se stehna ze všech stran zatáhnou a trochu zabárví a pak vše zalijte kuřecím vývarem.
Červenou papriku očistěte a nakrájejte na plátky. Citrón důkladně vydrhněte a i s kůrou nakrájejte na měsíčky. Obojí přidejte do pánve ke stehýnkům.
Nakonec přidejte olivy a olupané mandle, vše zamíchejte a přiklopte pokličkou. Jednou za čas směs promíchejte.
Po 45 minutách by měla být stehýnka krásně prodělaná a maso by se mělo lehce oddělovat od kosti. Pokud budete mít v pánvi moc vývaru, můžete ho nechat ještě trochu vyvařit s odkrytou pokličkou. Šťáva pak bude mít výraznější chuť.
Doporučuji podávat s květákovou kaší. Ozdobit můžete čerstvou petrželkou nebo koriandrem, pokud máte.
Dobrou chuť! 😉