Polévka z grilovaných paprik
Tuto polévku jsem měla v hlavě již delší dobu, ale až dnes jsem se k ní konečně dostala. Posledních 14 dní jsme byly u Jakuba v Polsku a Mie tam v jedné místní restauraci hodně zachutnala rajčatová polévka a pořád na ní chtěla chodit. Tak mě napadlo, že bych tu paprikovou konečně mohla vyzkoušet. Jsem zvědavá, jestli ji bude chutnat. Když si odmyslím šmrnc, které polévce dodala grilovaná zelenina a výraznou chuť paprik, tak je té rajčatové hodně podobná. 😀
Potřebujete:
- 1 litr libovolného vývaru (já použila kuřecí)
- 4 červené papriky
- 2 středně velké cibule
- 2 menší rajčata
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
Papriky umyjte, rozkrojte na půl a vyberte z nich semínka. Cibule oloupejte a nakrájejte na měsíčky, rajčata na čtvrtky. Přidejte oloupaný česnek, vše polijte troškou olivového oleje, promíchejte a krátce ogrilujte (5 až 10 minut). Plech se zeleninou nedávejte úplně pod gril, jinak se vám zelenina spálí.
Vývar přiveďte k varu, přidejte do něj ogrilovanou zeleninu a krátce povařte.
Ponorným mixérem polévku rozmixujte. Můžete úplně do hladka na krém, nebo nechte kousky. Záleží co máte raději. Pokud nemáte rádi v polévce šlupičky, které zůstanou po rozmixování z rajčat a paprik, je potřeba po ogrilování z obou stáhnout vrchní slupku. Mě šlupičky nevadí, ale Mie jsem pro jistotu polévku ještě propasírovala.
Polévku dosolte dle chuti a můžete podávat.
P.S. Mia snědla celý talíř! 🙂 – Jaká jsou oblíbená jídla vašich dětí?