Hořká čokoláda
Určitě si pamatujete recept na čokoládu, kterou jsme uvedli vloni.
Letos jsem se rozhodla, že na pečení mi bude asi víc chutnat čokoláda hořká. A taky je vhodná pro lidi, co ještě nemůžou kokosové mléko.
Čokoládu jsem použila na plnění vánočních sušenek, můžete ji použít ale také třeba na linecké, když je chcete z půlky namočit v čokoládě. Je ale výborná i samotná.
Potřebujete jen silikonové formičky na čokoládu a 5 minut času.
Suroviny:
- 1 hrníček syrového, neslazeného kakaa
- ½ hrníčku kokosového oleje v tekuté formě
- 2 lžíce medu
- 1 vanilkový lusk (nemusí být, pokud nemáte)
Příprava je opravdu velice jednoduchá. Do mixéru dejte olej, kakao a med. Vanilku, pokud budete používat, a pořádně rozmixujte, ať vám vznikne tekutá čokoláda.
To je vše. V této formě použijte na zdobení. To co vám zbyde, nalijte do misky nebo formiček na čokoládu a dejte na pár hodin do mrazáku. Až bude čokoláda tuhá, skladujte v lednici.