DEN 44 až 60: Jdu do plné!

Ani se mi nechce věřit, že jsem v úvodní dietě vydržela 60 dní. Uteklo to nějak hrozně rychle. Každopádně vám nesu velké novinky, počínaje dneškem (tedy dnem 61) se přesouvám do plné diety! Poslední týden mám uplně ukázkovou stolici a celkově se cítím skvěle. Tak myslím, že po šedesáti dnech na úvodní dietě jsem na ni dostatečně připravená…

Z páté do šesté fáze jsem se dostala skrze náš úžasný ledový salát s mangem a koriandrem. Když jsem si ho dala poprvé, tak mi moc nesedl a trochu mě bolel žaludek. Raději jsem se tedy na pár dní vrátila do páte fáze a zkusila ho o týden později znovu. Tentokrát to prošlo bez problémů. A protože nám salát moc chutnal, tak jsme si ho během dalšího týdne dali ještě několikrát. 🙂 Další co jsem vyzkoušela byla čerstvá papája. Také jsem experimentovala s kokosovou moukou. Nejdřív jsem zkusila dýňové sušenky se zázvorem, ale po nich mi nebylo dobře a ani nebyly moc dobré, tak vám sem ani nebudu dávat recept. Co nám ale zachutnalo byly tortilly s kuřecím masem a tzatziky. Byly to teda spíš palačinky než tortilly, ale musím říct, že je to první věc (krom muffinů, ty jsou výborné), která mi z kokosové mouky opravdu chutnala.  Také jsem úspěšně vyzkoušela řepný kvas a kombuchu.

Co se mi stále nedaří je banán. Zkusila jsem ho párkrát dojíst po Mie, ale pokaždé mě pak bolel žaludek. Banán s medem patří mezi potraviny, na které jsem měla vždy nejsilnější alergickou reakci. Když jsem byla poprvé na úvodní dietě, tak se mi podařilo na nějaký čas jíst med i banán bez problémů. Musím ale přiznat, že jsem zvládla akorát bio banán a zkoušela jsem jen některé druhy medu. Teď jsem jedla lokální banány, ale asi v nich stejně bylo dost pesticidů. Nicméně to, že jsem si na banán vůbec troufla, je co říct. Je vidět, že se cítím opravdu o dost lépe, když už jdu i do takového hazardu 😀

Teď bych chtěla postupně začít představovat potraviny, které jsou na plné dietě. Určitě chci zůstat dál u vývarů a nejíst moc sladké. Po těch 60 dnech na úvodní dietě mě stejně chuť na sladké tak nějak přešla a trošku se i bojím s ním zase začít. Za pár dní se vracíme do Čech, kde bych si chtěla naložit zelí a zkusit zase fermentovanou zeleninu. Snad budu mít s domácí větší úspěch.

Banány

Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz