DEN 16: Dýňová palačinka
Dnes jsem sedmý den na třetí fázi. Né že bych už nemohla postoupit do čtvrté, ale z minula vím, že mi čtvrtá fáze moc nešla a tak nikam nepospíchám. Pravděpodobně to bylo díky ovocným šťávám a nebo ořechům. Dnes si chci dát ale poprvé dýňové palačinky a jestli na ně nebudu mít reakci, tak zítra už se do čtvrté fáze posunu. Palačinky se dělají z burákového másla, na ořechy bych měla být ale hodně opatrná, tak jsem si včera ráno na burákové máslo udělala test. Měla jsem ho bez reakce, tak snad to bude bez problémů. Tady je recept:
Dýňové palačinky
- 1 hrnek dýně
- 2 lžíce burákového másla
- 2 žloutky
Dýni nakrájíte na kostky a uvaříte na páře. Až bude dýně dostatečně měkká, přidáte burákové máslo a rozmixujete. Pak vmíchejte žloutky (můžete dát celé vajíčko, ale já se zatím snažím bílku vyvarovat) a usmažte na ghee nebo sádle.
A zde jsou další varianty palačinek.
Dnešní jídelníček
- Rybí polévka
- 8 lžiček jogurtu
- Kuřecí prsa se šťouchanou mrkví (ghee)
- Avokádo
- 8 lžiček jogurtu
- Mleté hovězí s cibulí, pórkem a mrkví
- Dýňová palačinka
K pití
- Čistý kuřecí vývar
- Filtrovaná voda s citrónem
Doplňky
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jaká používáte ořechová másla, jakou značku a druhy (snad to nebude reklama). Nenarazila jsem na arašídové máslo z nepražených arašídů? Nebo si ta másla vyrábíte sami?
Děkuji Markéta
Dobrý den, já mám moc ráda pastu z nepražených loupaných mandlí BIO Rapunzel. Mají ji např. zde http://www.bioobchod.cz/pasta-z-neprazenych-loupanych-mandli-bio-rapunzel/d-76579/
Arašídové máslo jsme si kupovali v Austrálii v jednom obchodě, kde ho před námi čerstvě namleli. V Čechách používám spíš tu mandlovou pastu.
Dobrý den,
snažíme se dělat dýňové palačinky, ale moc se nám nedaří. Vy je dokážete otočit? Jakou by mělo mít to těsto konzistenci? Nejdříve jsme to zkoušely bez vajec z důvodu intolerance, teď už tedy se žloutkem, ale nic moc výsledek. Máte nějaký typ? Jak na ně?
Díky Markéta
Dobrý den, je lepší dýni rošťouchat nahrubo, popř. upéct ji v troubě a pak teprve rozšťouchat. Když se upeče není tolik vodnatá a obracení jde bez problémů. Jednou jsem zkoušela udělat palačinky z rozmixované dýně a také mi to moc nešlo. Dařilo se mi to jedině, když jsem dělala palačinky hodně malé a nechala je na pánvi smažit na mírném plameni poměrně dlouho. Pak to šlo otočit také dobře.