Pečené banány

Je po prázdninách a já jsme zpět na Maui. Léto v Čechách bylo letos úžasné, vlastně jako každý rok.

Stella chodí do školy už třetí týden a Luca se rozhodl, že už chce do školy taky. Jsou mu 4 a neměla jsem v plánu ho do školky zatím dávat, no ale byl tak smutný, když šla Stella do školy, že jsem musela začít školku hledat. V  létě si zvykl mít kolem sebe děti, a tak se teď s maminkou doma nudí.

Výběr školek, je tady celkem omezený, a tak to nebyl jednoduchý úkol. Nicméně, měla jsem obrovské štěstí a nakonec měla školky na výběr dvě. Neuvěřitelný luxus. Uvidíme, pro kterou se Luca rozhodne. Zatím chodí dva dny do jedné a jeden den do druhé. Tedy dny, lépe řečeno dopoledne 🙂

No a já mám čas se věnovat mému studiu homeopatie, a taky zase něco dobrého uvařit. Za týden se rozjíždí druhé kolo naší výzvy 21 dní bez cukru, tak bude o zábavu postaráno.

Žaneta pro vás připravuje nějaké dobroty z Argentiny, ale já jsem pro vás na to čekání, aby nebylo tak dlouhé, připravila super rychlou svačinu, nebo klidně i snídani, desert, jak to pojmenujete je už na vás.

Super je , že příprava trvá doslova pár minut, a zvládnou to i děti, tedy ty moje určitě.

Jsem zvědavá jak vám bude chutnat, málem jsem to ani nestihla vyfotit…

Potřebujete:

  • 4 banány
  • 4-8 lžiček mandlového nebo jiného másla
  • Asi ½ lžičky mleté skořice

Banány nechte ve slupce, nožem je nakrojte po celé délce a opatrně je pootevřete, nechcete aby se vám banán rozpůlil.

Lžičkou, nebo nožem dejte do rozkrájeného banánu ořechové máslo a posypte skořicí.

Dejte banány na velký pečící papír do pečící misky.  Zabalte je do pečícího papíru, nebo minimálně přikryjte a dejte péct na 170°C na 30 minut, nebo až budou banány krásně měkké.

Nechte je vychladnout a pak pomocí lžičky vydlabejte. Banány můžete dozdobit strouhaným kokosem, kousky ořechů a pokud tolerujete mléčné výrobky tak servírovat s kysanou smetanou, nebo domácím jogurtem.

Konzumujte pokud možno teplé.

Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. Certifikovaná GAPS, NAET a TČM terapeutka www.janadellplotnarkova.cz | gapscz@gmail.com