Rychlá omeleta

Každou chvíli procházím naše stránky, dívám se co nám chybí za recepty a měli bychom doplnit.

Tím, že jsem udělala celou elektronickou kuchařku plnou snídaní, přijde mi, že na webu nemáme dost inspirace na snídaně. Problém je v tom, že já si vždycky říkám, že omeletu a jiné pokrmy z vajec umí přece každý. A tak mě nenapadne tyto recepty vůbec psát. Jenže pak je u nás někdo na návštěvě a já udělám například tuto omeletu a lidé mi řeknou, že by je tato kombinace nenapadla. To samé se mi stává se spoustou jiných jídel. Rozhodla jsem se tedy začít psát i ty úplně základní recepty,  tak doufám, že se vám bude tato inspirace hodit.

Omeleta je vhodná jako snídaně, obed i večeřě.

Potřebujete:

  • Kuřecí maso, které vám zbylo z přípravy vývaru, nebo po pečení kuřete. Potřebujete 50 gramů
  • 1 střední rajče, nakrájené na kolečka
  • 1-2 stroužky česneku, nakrajeného na drobno
  • 3-4 vejce
  • hrst čerstvého koriandru
  • sůl, pepř
  • 1 lžíci sádla
  • hrst strouhaného sýra (můžete vynechat)

Připravte si pánev, nechte ji pomalu rozehřát a dejte na ní sádlo.

Na sádlo dejte nakrájený česnek a maso a nechte lehce osmahnout. Přidejte koriandr a znovu promíchejte.

Poté přidejte vejce, osolte a opepřete. Nechte minutku propéct, pak opatrně na vejce naskládejte na kolečka nakrájená rajčata. Nechte dále smažit. Chcete aby bílky byli pevné, žloutky nechte klidně tekutější, nebo jak máte rádi. Pokud budete přidávat sýr, přidejte ho chvilku před tím, než bude omeleta hotová, chcete aby se jen trochu rozpustil.

Omeletu sundejte z pánve chvíli před tím, než bude úplně propečená, a nechte asi tak minutu, dvě odležet, vejce trochu dojde i mimo pánev a vejce budou perfektně dodělaná, a omeleta akorát k jídlu.

Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo jinými bylinkami.

 

Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. Certifikovaná GAPS, NAET a TČM terapeutka www.janadellplotnarkova.cz | gapscz@gmail.com