Pečená zelenina

Jsou dny kdy prostě nemám moc času vařit. Pečenou zeleninu děláme často, je chutná a nenáročná na čas strávený u plotny. Často si zeleninu připravím dopředu a nechám v lednici. Když je čas na večeři tak ji pak dám jen do trouby  a nemusím se o nic starat.

Tohle je jen jedna z možných kombinací, kterých je samozřejmě bezpočet a každý si může najít svoji oblíbenou kombinaci zeleniny.

Potřebujete:

  • 4 střední mrkve
  • 3 malé cukety
  • 1 středně velkou červenou řepu
  • 1 velkou cibuli
  • sůl, pepř, kmín
  • 2-4 lžíce sádla nebo kachního tuku

Zeleninu si oloupejte. Mrkev, cuketu a řepu nakrájejte na přibližně  stejně velké kostky.

Vše dejte do pečící misky.

Cibuli rozpulte napůl a nakrájejte na hrubé plátky nebo kostky.

Osolte a opepřete, posypte trochu kmínem a přidejte tuk. Zeleninu v něm krásně obalte, aby dostala dobrou chuť.

Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů. Na prvních 15 minut můžete přiklopit, pak ale odklopte ať se zelenina krásně dopeče. Celkem pečte asi 30-45 minut, záleží jak velké kusy zeleniny máte. Zelenina musí být měkká, ale ne rozpečená.

Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. Certifikovaná GAPS, NAET a TČM terapeutka www.janadellplotnarkova.cz | gapscz@gmail.com