Petrželková polévka s mořskými plody

Na Živé kultuře už máme jeden recept na rychlou polévku. Myslím, že tato jí bude (alespoň časově) dost konkurovat. Obyčejně vařím polévky z vývaru, tentokrát mi to ale s vývarem nějak nevyšlo a já musela na rychlo vymyslet, z čeho udělám chuťový základ pro polévku s mořskými plody, které už jsem měla rozmrazené. Na okně mi zrovna stála krásná čerstvá petrželka a já jsem si řekla proč ne. Strčila jsem ji celou do hrnce, přidala k ní trošku pórku a pár mořských plodů, česnek a krátce to spolu povařila. Po chvíli se po kuchyni začala nést moc příjemná vůně a mě bylo jasné, že jsem na správně cestě.

Potřebujete:

  • svazek čerstvé petrželky
  • pórek
  • 2 stroužky česneku
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • mořské plody

Petrželku opláchněte, vložte ji celou (i se stonky) do hrnce a zalijte vodou. Můžete je svázat aby se vám pak z vývaru lépe vyndavala. Trošku petrželky si nechte stranou na zdobení.

Pórek omyjte, nakrájejte na kousky a přidejte ho k petrželce.

Petržel oškrábejte a škrabkou julienne z něj nakrouhejte tenké nudle. Přidejte je do hrnce.

Přidejte celé oloupané stroužky česneku, pár kousků mořských plodů podle vašeho výběru a přiveďte vše k varu. Já jsem použila krevety, kalamáry a slávky. Mořských plodů stačí troška, jen aby vývar nasákl jejich chuť.

Po 10 minutách vaření vyndejte z vývaru lístky petrželky a vložte do něj zbytek mořských plodů.

Povařte ještě asi pět minut.

Podávejte s natrhanými lístky čerstvé petrželky.

 

 

Žaneta
Written by Žaneta

Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka.