Květáková kaše

Květáková kaše je jedna z mých oblíbených GAPS příloh. Skvěle se hodí k rybám i k masu a je součástí dvou mých oblíbených jídel GAPS Shepherd’s Pie a Losos s květákovou kaší a koprovou omáčkou.

Potřebujete:

  • květák
  • 1 hrnek vývaru
  • sůl

Květák omyjte, nakrájejte na růžičky a napařte je do měkka.

Napařený květák přendejte do misky a trochu ho rozšťouchejte.

Přelijte vývar a rozmixujte květák na jemnou kaši.

Osolte dle chuti.

Květákovou kaši si můžete ochutit např. i česnekem, který buď rozmixujete s květákem a nebo si ho osmahnete na ghee a pak jím kaši na talíři posypete.

Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz