Kuřecí vývar se zázvorem a rozmarýnem

Než jsme spustili prodej kuchařky Snídaně trochu jinak, zeptali jsme se našich čtenářů, na který recept z kuchařky se těší nejvíce. Padlo několik odpovědí, že se nejvíce těší na polévky. A protože v této kuchařce máme recept jen na základní vývar, rozhodli jsme se přidat teď pár receptů na polévky aspoň k nám na stránky. Jako první mě napadla polévka s mou oblíbenou kombinací zázvoru s rozmarýnem, která je trošku v asijském stylu.

Potřebujete:

  • 1 pórek
  • 1 menší mrkev
  • kousek červené kapie
  • obrané kuřecí maso z kostry po uvaření vývaru
  • asi 2cm čerstvého zázvoru
  • rozmarýn (ideálně čerstvý)
  • sůl
  • kuřecí vývar

Pórek omyjte nakrájejte asi na 5 cm kousky a pak na nudličky.

Mrkev oloupejte a nastrouhejte julienne škrabkou na asi 5 cm proužky. Pokud nemáte škrabku julienne, nakrájejte jí na co nejjemnější nudličky, asi 5 cm dlouhé.

Kapii omyjte, uřízněte si malý kousek o velikosti asi 5 x 10 cm a nakrájejte ji na tenké nudličky, dlouhé 5 cm.

Nakrájenou zeleninu vhoďte do hrnce. Přidejte kousek oloupaného čerstvého zázvoru a zalijte vývarem.

Pokud nejste na GAPS nebo Paleo, můžete přidat do polévky také trochu rýžových nudlí.

Polévku vařte přikrytou pokličkou asi 20 minut. Pak přidejte trochu rozmarýnu, obrané kuřecí maso, co vám zbylo po uvaření vývaru a povařte ještě asi 2 minuty.

Polévku ochutnejte a v případě potřeby ještě dochuťte solí, rozmarýnem nebo nastrouhaným zázvorem.

Žaneta
Written by Žaneta

Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka.