Avokádovo-čokoládové bochánky
Vánoce si u nás doma vždycky užíváme a celá rodina se moc těší na pohádky, stromeček a děti samozřejmě i na dárky. A k Vánocům neodmyslitelně patří i cukroví.
Tento recept vznikl na popud mé šestileté dcery. Hrozně ráda mi pomáhá v kuchyni a občas je tvořivá a vymýšlí. A protože má hrozně ráda čokoládový puding, přišla jednou s nápadem, zda bychom nemohly upéct sušenky, které by chutnaly stejně jako on. A to bych nebyla já, abych se o to přinejmenším nepokusila.
A výsledek? No přesvědčte se sami 😉
Tyto bochánky jsou velice nadýchané, měkoučké skoro až jako malé buchtičky nebo perníčky. Na vánoční verzi jsem je ozdobila pekanovým ořechem.
Potřebujete:
- 1 banán
- 1 zralé avokádo
- 2 vajíčka
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce kokosové mouky
- ½ hrníčku hořkého kakaa (nemusí být, pokud netolerujete)
- 12 pekanových ořechů
Nejdříve vyšlehejte vejce, banán, med a avokádo. Přidejte kakao, pokud používáte a nakonec kokosovou mouku. Vše pořádně promixujte, vznikne vám tužší hmota.
Na plech dejte pečící papír a pomažte lehce máslem nebo kokosovým olejem.
Použijte lžíci a těsto pokládejte na pečící papír, bude vám stačit na přibližně 12 sušenek. Na každou sušenku položte ořech, který lehce vmáčkněte do těsta. Tím se sušenka trochu zploští a bude se lépe péct.
Dejte do trouby zapnuté na 170 stupňů a pečte 16-20 minut.
Nechte vychladnout, než budete sundavat, sušenky jsou po dopečení velice křehké.
Skladujte je v lednici, budou chutnější, když jsou vychlazené.
Samý perfektní nápady. Děkuju za ně!
Najprv som z nich mala zmiesane pocity, pouzila som ne-gaps xylitol + kvapky steviu, pol na pol a sladila som dvojnasobne, pre nas to bolo sladke akurat, nabuduce asi skusim menej kakaa.
oriesok som pouzila vlašsky + na kazdy bochnicek este 2 susene hrozienka.
Po odlezani v chladnicke boli ale naozaj super a deti ich desiatovali 2 dni po sebe, co je uspech 🙂 mladsej som este prikrajala banan.