Palačinky z kokosové mouky

Facebookovská akce, kdy jsme představovali našim fanouškům fotografie z připravované knihy GAPS & Paleo snídaně, je už za námi a my se nyní můžeme plně soustředit na dokončování kuchařky. Držte nám palce, ať jde vše hladce a my vám ji můžeme nabídnout ještě před Vánoci. Zatím si můžete uvařit k snídani tyto vynikající palačinky, o které byl na Facebooku minulý týden obrovský zájem. 😉

Potřebujete:

  • 6 vajec
  • 1 hrníček kokosového nebo mandlového mléka
  • 4-6 lžic kokosové mouky. Množství zde záleží na velikosti vajec
  • 1 lžička arrowroot prášku (pokud jste na GAPS tak vynechte)
  • špetka soli
  • Kokosový olej nebo máslo na smažení

Nejprve vyšlehejte vejce a postupně přidejte zbylé suroviny. Jako poslední přidávejte kokosovou mouku. Použijte sítko a pomalu přesívejte mouku a stále míchejte, aby se vám nedělali žmolky. Začněte 4 lžícemi, pokud bude mít těsto správnou hustotu jako klasické těsto na palačinky, další mouku už nepřidávejte. Těsto nechcete mít ani řídké, ani moc husté. Když jste s hustotou spokojeni, nechte těsto 10 minut stát, než budete palačinky smažit. U kokosové mouky je potřeba, aby nasákla všechnu vlhkost. Pokud budete smažit hned, palačinky se budou trhat a nepůjdou otáčet.

Po 10 minutách dejte na pánev tuk, asi jen lžíci a nechce pořádně zahřát. Těsto promíchejte před každou palačinkou, kokosová mouka má tendenci se usadit na dně. Nalijte necelou sběračku na pánev. Nechte smažit 1-2 minuty na jedné straně, aby šly palačinky otočit, na druhé straně už stačí jen chvilička.

Servírujte s ovocem a jogurtem.

palacinka

Jana
Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka