Mandlové krekry

Tohle je asi ten nejlehčí recept co jsem kdy napsala. Můj manžel tento měsíc dělal 21 dní sugar detox, nebo-li detox, kde se nesmí žádné cukry. No, a protože je to protokol docela přísný, přemýšlela jsem co mu udělat, aby si mohl dát v práci rychlou svačinu.

Tenhle recept už používám dlouho, jen jsem ho snad rok nedělala. Stále kvůli synovi nemohu ořechy. Až teď jsem si na něj vzpomněla.

Potřebujete

  • 1,5 hrníčku mletých mandlí, nebo mandlové mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíci oleje
  • Sůl

Vše smícháte v misce a vypracujete do těsta. Pokud bude pořád dost lepkavé, přisypte trochu mouky. Když je vejce velké, může se stát, že je mouky potřeba o trochu více. Hroudu těsta položte na pečící papír a přikryjte druhým papírem, vezměte váleček a rozválejte na slabou placku. Tato dávka vyjde asi na klasický plech.

Sundejte vrchní papír a dejte na plech péct do předem vyhřáté trouby. 170 stupňů, přibližně 12 až 16 minut. Nechte vychladnout a pak nalámejte na menší kousky.

Servírujte se sýrem, rozmačkaným avokádem, máslem a medem, nebo jen tak.

Tohle je základní recept. Můžete samozřejmě přidat nějaké koření, bylinky, nebo třeba semínka. Pokud netolerujete vejce, použijte 2 hrníčky mouky a přidejte 2 až 3 lžíce vody. Jinak je postup stejný.


Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. Certifikovaná GAPS, NAET a TČM terapeutka www.janadellplotnarkova.cz | gapscz@gmail.com