Lívanečky
Ve třetí fázy diety se objevuje zmínka na dýňové placičky. Ty se v naší rodině stali velice oblíbenou snídaní, ale také svačinou. Po nějaké době jsme se jich ale trochu přejedli a tak jsem začala vymýšlet jiné varianty. Zde mám pro vás tedy další velice chutné varianty. 😉
Dýňové lívanečky
(povoleno od 3. fáze)
Potřebujete:
- Dýňi na hrubo nastrouhanou (syrovou)
- Vajíčko
- 2 lžíce burákového nebo jiného ořechového másla
- Olej na smažení
Všechny suroviny vložte do mísy a ručním mixérem rozmixujte na kaši. Na pánev dejte asi centimetr tuku, já používám kokosový olej, ghee, nebo kachní sádlo. Nechte tuk pomaloučku rozehřát a lžicí dejte těsto na pánev a urovnejte do tvaru lívanců asi půl centimetru vysokých. Smažte při nízké teplotě dokavaď nebude lívanec ze spoda zlatavý. Pak otočte a smažte na druhé straně. Pokud je potřeba opakovaně otočte aby byl lívanec pořádně propečený.
Servírujte s medem.
Banánové lívanečky
(povoleno od 5. fáze)
Tato verze je trochu sladší než ta předchozí a chutná mi více jako dezert.
Potřebujete:
- Hodně zralý banán
- Vajíčko
V míse rozmačkejte banán a přidejte vajíčko, ručním mixérem rozmixujte na kaši. Pečte stejně jako předchozí recept, servírujte pomazané mandlovým nebo jiným ořechovým máslem. Také jsou výborné s jogurtem.
Avokádové lívanečky
(povoleno od 3. fáze)
Potřebujete:
- Hodně zralé avokádo
- 2 vajíčka
- 2 lžíce burákového másla
Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte vajíčka a burákové máslo. Ručním mixérem rozmixujte na kaši a pečte stejně jako lívance dýňové. Servírujte s medem. Tato verze je nejméně sladká ze všech, ale velice chutná jako svačina
Avokádovo-banánové lívance
(povoleno od 5. fáze)
Tyhle jsou momentálně moje neoblíbenější 🙂
Potřebujete:
- Avokádo
- Banán
- 2 vajíčka
Všechny suroviny smíchejte a rozemelte na kaši. Pečte dle návodu nahoře. Servírujte s ořechovým máslem.
Inspirovana lievancami som dnes vytvorila toto:
nastruhana velka cuketa, velka hrst kvasenej kapusty, trosku nastruhaneho syru niva alebo gogonzola, 4 vajcia, velka lyzica horcice (tu som pouzila z obchodu, nemala som domacu), chilli, majoran a cesnak podla chuti.
na rozpalenej panvici bez tuku som nasadzala malicke placky, potom stisit ohen a pod pokrievkou pomaly piect, potom opatrne otocit a z druhej strany opekat uz neprikryte.
Placky mi velmi chutili, nabuduce skusim zahustit nejakou orechovou mukou a asi cibulku 🙂
prvu varku som smazila na tuku, ale skoro sa nedali otacat, nasucho to celkom slo.
To zní dobře, děkujeme za tip! Já jsem nedávno dělala brokolicové a květákové placičky a taky se moc povedly. Už mám rozepsané recepty, o víkendu bych je sem chtěla dát 🙂
Prave dojedame bananove lievance, robila som ich 2.x.
1. pokus bol na masle, no na kokosovom tuku su ovela chutnejsie.
Nemate skusenost s ochutenim skoricou alebo kakaom?
Bojim sa testovat len tak naslepo, neviem odhadnut, ako by to chutilo.
este jeden dotaz, ako by mohli chutit avokadove lievance bez arasidoveho masla?
Se skořicí určitě, tu já dávám snad do všeho.
A myslím,že kakao by taky mělo být ok. Jěště jsem nezkoušela,ale nevidím v tom problém.
Bez arašídového másla nevím jak to bude držet, ono je tam i jako takové pojivo. tak možná žkusit přidat navíc vajíčko aby to drželo. Myslím,ale že to dost změní chuť, bude to víc vaječná placka.
Tak skorica mala uspech, kakao som este neotestovala.
Avokadove som skusila bez arasidoveho masla, dala som 2 vajcia na 1 avokado + cesnak, vysledok mi vsak vobec nechutil a bolo mi z nich dost tazko, nabuduce skusim s arasid. maslom a mensiu porciu 😀
To jsem ráda,že skořice uspěla.
Já jsem je vždycky dělala jen nasladko, tak si ani nedovedu představit jak to muselo chutnat s tím česnekem. Zkuste tak jak je to v receptu a to je opravdu docela chutné.