Meruňkové sušenky
Úžasné sušenky z datlí a sušených meruněk, které musí chutnat prostě každému 🙂
Suroviny:
- 3/4 hrnku oříškového másla (my jsme použili mandlovou pastu)
- 2 hrnky vypeckovaných datlí
- 1 hrnek sušených meruněk
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- asi 1/4 hrnku filtrované vody
Postup:
V mixéru nasekáme datle a meruňky, přidámé oříškové máslo, nastrouhaný kokos a dobře promícháme.
Podle potřeby naředíme troškou filtrované vody. Z těstíčka vyválíme kuličky o velikosti vlašského ořechu a dlaní je rozplácneme. Placičky položíme na plech na pečící papír a pečeme v předem vyhřáté troubě hodinu na 120°C.
Sušenky se zpočátku budou zdát hodně měkké, ale po vychladnutí ztvrdnou a budou měkké tak akorát. 😉
Doporučuji dělat ve dvojitém množství. U nás se po nich zaprášilo. 😀
Dobry den, ako dlho a akym sposobom sa daju susienky uskladnovat? Skusali ste aj zamrazit do zasob?
Tak to bohužel nemohu říct. Oni jsou tak dobré, že jsme je vždycky hned snědli. Jednou jsem je vezla sestře do Anglie a to byly staré zhruba týden – a byly pořád úžasné. Zamrazit by ale asi šly…
Žaneta, ďakujem za odpoveď.
No dnes som ich robila 1.x ale s menšou obmenou, keďže detí nemajú rady kokos, namocila som lanove semiacka, použila som tahini a potom normálne marhule a ďatle, ktoré som ale tiež namocila, s nie veľkým množstvom vody.
Šlo to pomerne dobré zmixovat ponornym mixerom a zvyšok už podľa Vášho receptu, deťom veľmi chutia a manžel sa vyjadril, že je to jedno z najlepším sladkosti, aké keď jedol 🙂
To zní také dobře, děkujeme za tip! Už jsem přemýšlela, jestli by šlo něčím nahradit mandlové máslo. Jinak jsem ráda, že vám sušenky tolik chutnali. To potěší 🙂
Co kdybych misto oriskoveho masla,dala kokosak?