Špagetová dýně s mletým masem
Jsou dny, kdy se člověk nezastaví a pak máme tendence jíst něco nezdravého, nebo možná i nejíst. Snažím se tedy zapisovat si i moje rychlé, jednoduché recepty. Protože pravda je, že ne vždy je čas vyvařovat. Tento recept je oblíbená dobrota mého syna. Bohužel se mu, i v jeho 4 letech, špagetová dýně špatně jí, a tak ikdyž ušetřím čas na vaření, musím si pak udělat čas a nakrmit ho. :-))
Recept je ale tak jednoduchý, že ho vážně zvládne připravit každý…A je vhodný i na mé výzvě 21 dní bez cukru. Pro ještě větší urychlení si můžete špagetovou dýni připravit den předem, pak už vám tento recept opravdu zabere jen chvíli.
Potřebujete:
- ½ špagetové dýně, upečené (recept zde)
- 200 gramů mletého masa
- 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájeného
- 3 lžíce sádla, ghee nebo kokosového oleje
- Sůl a pepř.
- Vývar na podlévání, pokud je potřeba
Na pánev dejte tuk a nechte ho pomalu rozehřát. Přidejte na drobno nakrájený česnek a nechte ho krátce osmahnout. Pak přidejte maso a nechte několik minut restovat, dokud nebude pěkně do hněda opečené. Osolte a opepřete dle chuti.
Pokud se maso přichytává, můžete ho podlít vývarem. Až bude maso hotové, přidejte špagetovou dýni a promíchejte ji pořádně s masem.
Servírujte ozdobené čerstvými bylinkami, jako přílohu můžete podávat nakrájená rajčata nebo jinou zeleninu. I samotné je to ale plnohodnotné a vyvážené jídlo.
Tento recept je také vhodný od 4 fáze úvodní diety.