Salát do láhve
Taky si někdy říkáte, že by bylo fajn mít s sebou do práce nebo do školy čerstvý salát?
Připravila jsem pro vás takový recept ne-recept jako inspiraci. Pro ušetření času si můžete salát připravit i na několik dní dopředu, nechat ho v lednici a ráno jen vzít a hurá do práce.
Potřebujete:
- Zavařovací láhev
- Salát dle chuti, nebo kombinaci která vám chutná
- Čerstvý špenát
- Červené nebo bílé zelí
- Řapíkatý celer
- Okurku
- Nastrouhanou mrkev
- Papriku
- Rajče
- Avokádo
- Vařené vejce
Připravte si sklenici a pořádně ji umyjte a nechte vyschnout nebo do sucha vytřete.
Zeleninu si nakrájejte jak jste zvyklí a postupně dávejte vrstvy do sklenice. Neumačkávejte moc, ať zelenina vydrží čerstvá. Až budete mít sklenici plnou tak ji zavřete a dejte do lednice. Salát vydrží takto připravený 2-3 dny.
Pár technických poznámek. Avokádo si vždycky přidávám až než jdu salát jíst, jinak zhnědne. Stejně tak i dressing, případně maso a vejce. Do sklenice připravuji opravdu jen zeleninu.
Na dresing si pořiďte malou skleničku a smíchejte olivový olej a lžičku jablečného octa nebo vymačkejte čerstvou citronovou šťávu.
Když budete chtít salát jíst, je lepší si ho vyklopit do misky a vše promíchat.
Nezapomeňte na sůl a pepř.
Tohle je jen to co jsem měla já po ruce a co vidíte na fotce. Co je na tom nejlepší je, že můžete zeleninu měnit podle toho co máte zrovna k dispozici. Fantazii se určitě meze nekladou. Můžete použít i třeba předem upečenou dýni, červenou řepu přidat ořechy, pečené maso atd.