Špagetová dýně s mletým masem

Jsou dny, kdy se člověk nezastaví a pak máme tendence jíst něco nezdravého, nebo možná i nejíst. Snažím se tedy zapisovat si i moje rychlé, jednoduché recepty. Protože pravda je, že ne vždy je čas vyvařovat. Tento recept je oblíbená dobrota mého syna. Bohužel se mu, i v jeho 4 letech, špagetová dýně špatně jí, a tak ikdyž ušetřím čas na vaření, musím si pak udělat čas a nakrmit ho. :-))

Recept je ale tak jednoduchý, že ho vážně zvládne připravit každý…A je vhodný i na mé výzvě 21 dní bez cukru. Pro ještě větší urychlení si můžete špagetovou dýni připravit den předem, pak už vám tento recept opravdu zabere jen chvíli.

Potřebujete:

  • ½ špagetové dýně, upečené (recept zde)
  • 200 gramů mletého masa
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájeného
  • 3 lžíce sádla, ghee nebo kokosového oleje
  • Sůl a pepř.
  • Vývar na podlévání, pokud je potřeba

Na pánev dejte tuk a nechte ho pomalu rozehřát. Přidejte na drobno nakrájený česnek a nechte ho krátce osmahnout. Pak přidejte maso a nechte několik minut restovat, dokud nebude pěkně do hněda opečené. Osolte a opepřete dle chuti.

Pokud se maso přichytává, můžete ho podlít vývarem. Až bude maso hotové, přidejte špagetovou dýni a promíchejte ji pořádně s masem.

Servírujte ozdobené čerstvými bylinkami, jako přílohu můžete podávat nakrájená rajčata nebo jinou zeleninu. I samotné je to ale plnohodnotné a vyvážené jídlo.

Tento recept je také vhodný od 4 fáze úvodní diety.

Jana
Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka