Kuřecí kousky se zázvorem a pomerančem

Konečně nám začalo pořádně svítit sluníčko. Je neuvěřitelné jaké má sluníčko na člověka vliv. Hned se cítí plný energie, je plný optimismu a tak nějak šťastnější. A s teplým počasím preferuje i lehčí jídla, jedno takové jsem pro vás dnes připravila.

V receptu jsem použila coconut aminos, což je náhražka sójové omáčky, vyráběná z kokosové mízy. Jestli coconut aminos ještě nemáte, tak doporučuji si ho pořídit. Má příjemnou chuť a dodá vašemu vaření úplně jiný šmrnc. Pokud nejste na GAPS můžete případně použít i fermentovanou sójovou omáčku.

Potřebujete:

  • 2 kuřecí prsa
  • Půlku pomeranče
  • Kousek zázvoru (asi 1,5 cm)
  • 1 lžíce Coconut Aminos
  • 1 lžička sezamových semínek
  • Sůl
  • Ghí

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte je a přendejte do nějaké menší misky.

Připravte si směs z na jemno nastrouhaného zázvoru, šťávy z poloviny pomeranče, coconut aminos a sezamových semínek.

Kuřecí kousky zalijte směsí a nechte je chvíli marinovat. Pokud nechcete vařit hned, můžete je naložené uschovat v lednici do druhého dne. Budou pak mít i výraznější chuť.

Na pánvi rozehřejte ghí a marinované kuřecí kousky na něm osmahněte.

Podávat můžete např. s ledovým salátem nebo květákovou kaší.

Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz