Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Jeden z nejoblíbenějších receptů mé dcery. Pokud se zeptám, co mám vařit, většinou si vzpomene na plněné papriky. Původně  to mělo být součástí naší snídaňové knihy, ale nakonec jsem měla receptů až až. No a popravdě, je to jídlo spíš na oběd nebo večeři.

A protože už jsem měla nafoceno a recept je velice chutný, tak tady ho máte, jako poslední recept roku 2014.

Potřebujete:

  • 2 kapie libovolné barvy
  • 200 gramů mletého masa (zde je použito jehněčí, ale vepřové i hovězí bude fungovat úplně stejně)
  • 2 žloutky
  • půl cibule
  • pepř, sůl, bazalku
  • menší misku cherry rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

Mleté maso dejte do mísy, osolte, opepřete a posypte trochou sušené nebo najemno nakrájené čerstvé bazalky.

Přidejte cibuli, kterou si předem nakrájíte nadrobno a jeden stroužek česneku také najemno nakrájený, nebo nastrouhaný.

Kapie ořízněte, abyste je mohli vevnitř vyčistit od jadřince, a omyjte studenou vodou. Nechte je chvíli okapat, nebo je vytřete papírovou utěrkou do sucha.

Rukou naplňte mleté maso do celé kapie a na vrchu udělejte malý důlek, kam položte syrový žloutek.

Naplněné papriky vložte do pečící nádoby, tak aby kapie stály a žloutek vám nevytekl ven. Žloutek můžete ještě trošičku osolit před pečením.

Do pečící nádoby přidejte omytá cherry rajčátka, pokapejte je olivovým olejem a vše dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů na asi 40 minut, záleží na velikosti kapie.

Papriky servírujte teplé. Jsou ale i velice dobré zastudena jako svačina.

Jana
Written by Jana
Specialistka na výživu a zdravý životní styl. GAPS, NAET a TČM terapeutka