Tak a jsem tady s chlebem číslo 3. Dlouho jsem vybírala co upéct. Většina chlebů bez mouky (ať už GAPS nebo PALEO) si je chuťově velice často podobná.  To se ale o tomto chlebu říci nedá. Konečně jsem našla chléb, který není ořechový. Má velice zajímavou chuť a i dost výraznou vůni. Nenechte se ale tou vůní odradit, chuťově je opravdu velice zajímavý a neuvěřitelně jednoduchý.

Potřebujete:

  • 2 ½ hrníčku slunečnicových semínek.
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4 vajíčka
  • sůl

Semínka namočte do vody s troškou soli a nechte je namočená přes noc (minimálně 6 hodin). Velkou hrst semínek si odeberte a dejte stranou. Ze zbytku semínek slejte přebytečnou vodu a umixujte je v mixéru, až vám vznikne hladká pasta. Přidejte sůl, vajíčka a kokosový olej a smíchejte vše dohromady. Nakonec vmíchejte půlku odebraných semínek do těsta (ty už nemixujte).

Do formy na chleba vložte pečící papír a lehce vymažte. Dejte do formy těsto a posypte zbytkem namočených semínek. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 50-60 minut, nebo zkuste píchnout špejli, aby byla suchá a nelepila. Chléb nechte vychladnout než ho budete krájet. Skladujte ho v lednici.

Slunečnicový chléb

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Slunečnicový chléb

  1. Ivona napsal:

    Tak na tento chléb už se moc těším. Vypadá hodně jednoduše a přitom musí být vynikající. Od kdy myslíte, že ho můžeme zařadit? Semínka se můžou až po úplném vymizení obtíží? děkuju Ivona

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <span style="">