Slunečnicový chléb

Tak a jsem tady s chlebem číslo 3. Dlouho jsem vybírala co upéct. Většina chlebů bez mouky (ať už GAPS nebo PALEO) si je chuťově velice často podobná.  To se ale o tomto chlebu říci nedá. Konečně jsem našla chléb, který není ořechový. Má velice zajímavou chuť a i dost výraznou vůni. Nenechte se ale tou vůní odradit, chuťově je opravdu velice zajímavý a neuvěřitelně jednoduchý.

Potřebujete:

  • 2 ½ hrníčku slunečnicových semínek.
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4 vajíčka
  • sůl

Semínka namočte do vody s troškou soli a nechte je namočená přes noc (minimálně 6 hodin). Velkou hrst semínek si odeberte a dejte stranou. Ze zbytku semínek slejte přebytečnou vodu a umixujte je v mixéru, až vám vznikne hladká pasta. Přidejte sůl, vajíčka a kokosový olej a smíchejte vše dohromady. Nakonec vmíchejte půlku odebraných semínek do těsta (ty už nemixujte).

Do formy na chleba vložte pečící papír a lehce vymažte. Dejte do formy těsto a posypte zbytkem namočených semínek. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 50-60 minut, nebo zkuste píchnout špejli, aby byla suchá a nelepila. Chléb nechte vychladnout než ho budete krájet. Skladujte ho v lednici.

Jana
Written by Jana
Stav našeho zažívacího systému je klíčovým bodem našeho zdraví.