Papájová polévka

V páté fázi diety GAPS se představuje vařené ovoce. Mělo by se začínat jablkem, ale já jsem na jablka alergická a nechce se mi ještě testovat jak bych si s nima po 50 dnech na úvodní dietě poradila. Vzhledem k tomu, že jsme nyní v Austrálii, přišla mi Papája, která je velmi jemná, jako vhodná alternativa. Čerstvá papája je dobrá sama o sobě. Vařená ale, alespoň podle mě, potřebuje něčím dochutit. Zkoušela jsem různé varianty a tahle mi chutná nejvíc.

Ingredience:

  • zralá papája
  • čerstvá máta
  • citrón
  • kokosový olej

Papáju oloupete a nakrájíte na kousky. Dáte do hrnce a zalijete troškou vody, tak aby byla přibližně do poloviny ponořená. Po přibližně 15 minutách by měla být papája dobře rozvařená a měla by jít krásně rozšťouchat. Přidáte 1 lžíci kokosového oleje, šťavu z citrónu (podle chuti), pokrájenou čerstvou mátu a promícháte.

Written by Žaneta
Specialistka na funkční, klinickou a holistickou výživu. Certifikovaná GAPS terapeutka. www.zanetakremsa.cz | zaneta@kremsa.cz