Co se děje s ,,politickou korektností“ výživy???
,,Vyhýbejte se nasyceným tukům.“
Nasycené tuky mají mnoho důležitých rolí. Zajišťují integritu buněčných stěn, podporují tělní užití nezbytných mastných kyselin, zvyšují imunitu, chrání játra a jsou důležité pro silné kosti. Také plíce a ledviny nemohou pracovat bez nasycených tuků. Nasycené tuky nezpůsobují srdeční choroby. Ve skutečnosti srdce potřebuje nasycené tuky. Když srdce nedostává dost nasycených tuků z potravy, tak si je vyrobí z cukrů a bílkovin.
,,Omezte cholesterol“
Dietní cholesterol přispívá k síle střevních stěn a napomáhá vývoji dětského mozku a nervového systému. Potraviny, které obsahují cholesterol, obsahují i jiné důležité živiny. Pouze oxidovaný cholesterol, který se nachází v sušeném mléku a sušených vejcích, přispívá k srdečním chorobám. Sušené mléko je přidáváno do 1% a 2% mléka.
,,Používejte více polynenasycených olejů“
Polynenasycené tuky ve větším než malém množství přispívají k rakovině, srdečním chorobám, autoimunitním poruchám, poruchám učení, střevním problémům a předčasnému stárnutí. Polynenasycených tuků v lidské stravě přibývá kvůli nadbytečnému užívání tekutých rostlinných olejů. Dokonce i olivový olej, který se řadí mezi mononenasycené tuky a je považován za zdravý tuk, může způsobovat nerovnováhu na buněčné úrovni, pokud se konzumuje v nadbytečné míře.
,,Vyhněte se červeným masům“
Červené maso je bohatým zdrojem živin, které chrání srdce a nervový systém. Mezi tyto živiny patří vitamín B 12 a B6, zinek, fosfor, karnitin a koenzym Q10.
,,Omezte vejce“
Vejce jsou přírodní potravina, poskytující vynikající bílkoviny, celou škálu vitamínů a důležité mastné kyseliny, které prospívají mozku a nervovému systému. Američané měli méně srdečních chorob, když jedli hodně vajec. Testy prokázaly, že náhražky vajec způsobují rychlou smrt.
,,Omezte sůl“
Sůl je klíčový prvek pro zažívání a asimilaci. Sůl je také potřebná pro vývoj a funkci nervového systému.
,,Jezte libové maso a pijte nízkotučné mléko“
Libové maso a nízkotučné mléko postrádají vitamíny rozpustné v tucích, které jsou potřeba pro asimilaci bílkovin a minerálů v mléce a mase. Konzumace nízkotučných potravin může vést k úbytku vitamínu A a D.
,,Omezte tuky do 30%“
30% tuků je pro většinu lidí moc málo a vede to k nízkému cukru v krvi a únavě. V tradiční stravě se vyskytovalo 30-80% kalorií coby zdravého tuku, většinou živočišného původu.
,,Jezte 6-11 porcí obilovin každý den“
Většina obilných výrobků je vyrobena z bílé mouky, která je zbavená živin. Aditiva přidávaná do mouky mohou způsobovat nedostatek vitamínů a střevních problémů, pokud nejsou správně připravována.
,,Jezte 5 porcí ovoce a zeleniny denně“
Ovoce a zelenina obdrží v průměru 1O postřiků pesticidy od zrna až po uskladnění. Zákazníci by měli vyhledávat organické bio výrobky. Kvalita se počítá!
,,Jezte více potravin ze sóji“
Moderní sojová jídla zabraňují absorpci minerálů, omezují trávení bílkovin, potlačují funkci štítné žlázy a obsahují silné karcinogeny.